Rohamosan közeledik a karácsony és gondoltuk milyen menő lenne csinálni egy karácsonyi főzős videót nektek. Amennyiben elnyeri a tetszéseteket mindenképpen készülünk még ilyen anyagokkal. Két teszt adást csináltunk, hogy jövőre rendszeresen jelentkezzünk konyhai, sütős főzős videókkal.
A karácsony sokaknál az eszement sütés-főzés-takarítás kombinációját rejti, ami önmagában is nagy stresszfaktor. Pedig a karácsony lehet ennél könnyedebb is. Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni és egyszerű vegán receptet keresel, ami megszólalásig hasonlít a hagyományos karácsonyi ételekhez, akkor jó helyen jársz. Korábbi videónkban egy vegán bejgli receptet osztottunk meg veletek, most pedig a vegán mézeskalács receptjét mutatjuk be lépésről, lépésre.
Vegán mézeskalács receptje
De mégis hogyan lehet egy mézeskalács vegán, ha a mézet a méhek adják?! A titok nem másban, mint a hozzávalókban rejlik, így nem is húzzuk tovább az időt, hanem megmutatjuk a munkafolyamatot.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg rozsliszt,
- 10 dkg porcukor,
- 10 dkg agave szirup,
- 5 dkg margarin,
- 1 ek lenmagőrlemény+3 ek víz,
- 1 citrom héja,
- 1 kk szódabikarbóna/1 cs sütőpor,
- 1 ek mézes fűszerkeverék,
Hozzávalók a díszítéshez:
- 10 dkg porcukor,
- 1 ek keményítő,
- 1 tk citromlé,
- 1-2 ek víz/növényi tej,
Ahhoz, hogy megtudd mit és pontosan hogyan kell összekeverni azt megtudhatod a WakeUp Magazin YouTube csatornáján közzétett videóból, ahol többek között az is kiderül, hogy Beának mit jelent a low waste főzési stílus. Kívánunk mindenkinek jó mézeskalács sütést!